Vierailu ravintola Nilissä on yhdistelmä makuja, tuoksuja ja tunnelmaa. Nilin keittiössä touhuaa iloinen ja ammattitaitoinen keittiöhenkilökunta, jonka työskentelyä voi seurata keittiön avonaisista luukuista. Keittiömme kulmakiviä ovat puhtaat lappilaiset ja suomalaiset raaka-aineet, joista valmistamme ruoat alusta alkaen itse. Maukkaita ja näyttäviä annoksia, joista myös nälkä lähtee.
Listalla on aina tarjolla mm. puhtaista Lapin järvistä pyydettyjä kaloja, riistaa, marjoja ja sieniä. Halutessasi teemme juuri sinun ryhmäsi tarpeisiin sopivat menuehdotukset, lähethän tarjouspyynnön! Jos haluat tietää enemmän ruoasta kysy rohkeasti kokilta, luukkumme ovat aina avoinna…
Lohisoppaa L 14,20
Kirnuvoissa paistettua Maalahden limppua
Kojamo L 14,60
Tervagraavattua Jäämeren lohta, piparjuurella maustettua kesäperunasalaattia, havumoussea ja nokkosleipää
Savupöntöstä L, G 16,40
Utuisesti savustettua poron paahtopaistia ja omenasellerisalaattia
Kesän satoa L, G 22,90
Koskenlaskija-juustolla aateloitu herkkutattirisotto, rapsakkaa lehtikaalia ja grillattua omenaa
Meri-Lapin siikaa L 29,20
Rieskaleivitettyä siikaa, kevätsipulilla ryyditettyä fenkolikastiketta ja uuden sadon perunaa
Perinteistä poron paistikäristystä Enontekiöltä L, G 29,70
Puikulapottuvoita, Sauvon suolakurkkua, ja kotitekoista puolukkahilloa
Kangasniemen tuhti häränpihvi L, G 32,80
Härän ulkofilepihvi, kuusenkerkällä maustettua riistakastiketta, paahdettua puikulaperunaa ja rakuunavoita
Poroerotus L, (G) 38,20
Pariloitua poron sisäpaistia, pororyynimakkaraa, pekoniperunaterriiniä ja tummaa timjamikastiketta
Nilin klassikko vuodesta 2006
Suklaata ja mustikkaa VL, G 11,90
Lämmin suklaafondante, mustikkajäätelöä, valkosuklaamoussea ja tervakaramelli pähkinää
Kuusenkerkkä-creme brulee L 12,80
Karpalosorbettia ja kauramurua
Nilin raikas sorbetti duo L, G, M 7,00
Vaihtuvia marjaisia sorbetteja